Installationsguider för vatten och fiber.

Att ge en exakt beskrivning på hur ni skall gå tillväga för att koppla in vatten och fiber i era hushåll är nästan omöjligt då inget hus har samma förutsättning, men vi får göra så gott de går.

Ni får ta reda på vart i huset ni vill ta in vatten och fiber och mäta hur långt de är från tomtgräns så ni får tillräckligt med slang in till huset, ta även med i beräkningen hur långt in i huset ni behöver gå.

I huset skall ni placera en vattenmätare enligt beskrivning som finns på länk nedan. 

Ett alternativ för att få in vattnet i huset är att leta rätt på befintlig vattenledning i marken och skarva ihop den med den nya.

Vid tomtgräns kommer det att placeras en avstängningsventil , denna ventil  tillsammans med vattenmätare står föreningen för så det är inget ni behöver bekosta. Är ni osäkra på installationen och vill ta in en rörmockare får ni däremot bekosta detta själva.

När det kommer till fibern får ni även där tänka på hur långt in i huset ni skall placera gatewayen så ni får med tillräckligt med slang. Ex. om ni måste dra slangen upp med husvägg till övervåningen skall den sträckan vara med i beräkningen. Vid behov av hjälp med kabeldragning i huset finns t.ex. Brålanda TV Teknik.

Klicka HÄR för att läsa installationsguide för fäste till vattenmätare.

Klicka här för att läsa installationsguide för vattenmätare.

 

Klicka HÄR för att läsa installationsblad-3play-lan.pdf !!!

Obs. Informationen för 3play är anpassat för lägenhet. De som avviker för oss är punkt nr1 och nr3.

På nr1 så kommer fibertråden att kopplas direkt in i din gateway, så ni måste fundera på vart ni vill placera denna utrustning. Förslagsvis centralt i huset nära tvn för att slippa dra massa kablar i huset.

 

På nr3 har jag förstått att vi kommer få en dosa att sätta i husets  FÖRSTA jack, vilket gör att alla uttag kommer fungera för telefon. Man får sedan koppla bort inkommande telefonledning till huset.

Om ni har alla kablar fördragna i huset när det är dags för installation så har Quadracom lovat hjälpa till med inkopplingen av utrustningen och se till att allt fungerar tillfredställande.

Hoppas att ni har blivit lite visare och guiderna är er till hjälp.

 

Mvh Fredrik Hagman

070-3701618

 

0 Comments

Posted on 2013 Apr 27 by Admin
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Captcha