Quadracoms presentation.

Nu ligger Quadracoms bildpresentation uppe på hemsidan.

Klickar ni på fliken "Dokument" hittar ni där en flik som heter STARTA längst upp till vänster.

Klicka på den så skall allt som dom visade i bygdegården komma fram.

Vi har även lagt upp lite bilder som tagits under byggets gång.

 

Mvh Fredrik Hagman

1 Comments

Posted on 2014 Mar 23 by Fredrik
OrdförandebrevHej.
Vi har börjat blåsa fiber i Stenshult - Anulvsbäckenområdena.
Början har kantats av problem, men vi får hoppas det fungerar
bättre i fortsättningen. Vi har svårt att ge besked om när ni får fiber
in i husen. De som blåser har jobb på andra håll också och även
grävarna är svåra att förutse i vilken ordning de gräver, de har ju
vattenfall att ta hänsyn till.
Andreas och hans folk har kört en del i området mellan Ekebro och
Forsane. Vi får hoppas de snart kan koppla ihop Ekebro med Årberg
och Holmen så vi kan blåsa där.

Vi ses väl på våra årsmöten onsdag den 5/3 i Ekebrolokalen
dit Quadracom kommer med fiber och TV-information.

Mvh Dag

0 Comments

Posted on 2014 Feb 23 by Fredrik
Ordförandebrev

Hej. Föreningen har haft problem med ryktesspridning angående vår vattenförening. Vi väntar på kammarrättens utslag angående Forsane samfällighets överklagan, och jobbar för att ansluta till det kommunala vattnet. Vi har inte lämnat anbud på Forsanes pumpstation.

Det är naturligtvis bekymmersamt att kommunen inte ger besked om vår anslutning till det kommunala vattennätet, men vi tittar på andra anslutningsalternativ till det kommunala nätet än Forsane om kommunen mot förmodan skulle förlora i kammarrätten. Med hänvisning till ovanstående vill jag be er att ni ringer mig vid oklarheter och när ni hör rykten.

Quadracom ville byta ut Tele2 mot Sappa. Styrelsen gick med på det. För oss användare är det nästan ingen skillnad i utbud men Sappa har ett större HD utbud och något bättre rykte enligt styrelsens källor. 100mbit in och ut gäller fortfarande. Vid frågor om handhavande av olika apparatur och kostnader för olika TV alternativ kontakta Fredrik tel 0703-701618 eller Mikael tel 0730-215454.

Samförläggningen med vattenfall tar längre tid än beräknat och det senaste vi hört är att grävningen skall vara färdig 30/6. Gunnar och Johan är klara med sina delområden och Andreas är färdig med Årberg - Holmen området och har börjat med Ekebro Forsane området.

Annars fungerar allt enligt planerna. Mvh Dag Nilsson tel 44022

2 Comments

Posted on 2014 Jan 06 by Fredrik
Orförandebrev

Hej Johan och Gunnar är nästan färdiga med sitt jobb, och Andreas har c:a 2 veckor kvar av delområde 3 vid Holmen.

 Vi får inga klara besked om Forsane vattnet av kommunen. De väntar på besked på ett överklagande som de boende i Forsane gjort till kammarrätten. Forsaneborna vill inte bli anslutna till kommunens vatten.

Vi i styrelsen undersöker andra vatten alternativ ifall det blir problem med kommunens vatten. Det kommunala vattnet är vårt huvudalternativ, men vi måste vara beredda om kommunen krånglar. Vi löser det!

Ett klargörande om ni vill ha kvar er gamla vattenanläggning skall den vara helt separerad från vattenföreningens vattensystem.

Ni kommer att få en vattenfaktura nu i november på 15.000kr, styrelsens bedömning är att nästa faktura blir tidigast till våren, men vi vet inte hur snabbt vi får in räkningarna.

Mvh Dag

0 Comments

Posted on 2013 Nov 03 by Fredrik
Orförandebrev

Hej Grävningen fortgår. Gunnar och Johan har börjat på Dernäsområdet och Andreas har börjat vid Årberg och fortsätter sen vid Holmen. Senare i höst kommer Andreas att gräva mellan Forsane och Ekebro. Det tar längre tid för Andreas än beräknat så grävningen till Holmestrand - Hagen blir inte förrän nästa år. Vi har ansökt hos Vattenfall att få borrat under vägen vid Ekebro så att vi kan börja ansluta fibermedlemmar efter hand som vi blir färdiga med de olika områdena. Vidare ni med djur får inte ansluta vattnet direkt mot djurens drickplats, vid oklarhet får ni höra av er. Nästa vattenfaktura kommer senare i höst. Mvh Dag tel 44022
0 Comments

Posted on 2013 Sep 01 by Fredrik

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 Next >>