Information

Hej En ¼ del av er har fått inkopplat centralenheten.

Det har varit en del strul men arbetet fortgår b.l.a hade vi sabotage på ett fiberskåp vid Anulvsbäcken där någon klippt kablar. Det är polisanmält.

Där det fungerar har vi fått bra värden på Datorkraften. Vill man ha ut maximalt med M-Bite skall man ansluta datorn med kabel. Om man inte laddar ner filmer eller liknande krävande saker kan man försöka med att prova luftburet.

Jag beskriver hur vi gjort själva för att slippa dra nya kablar i huset. Vi har köpt en Wifi-Dongel som ansluts till den fasta datorn. Vi betalade 300kr för Wifi-Dongeln Det fungerar bra vi har M-bite på datorn så det räcker och blir över för våra behov. Bärbara datorer brukar ha inbyggd Wifi-Dongel

Om ni vill ha hjälp med installationen rekommenderar vi Brålanda TV-Teknik eller Yngves Radio.

Vad gäller telefonin beställer ni den på www.riksnet.se/static/sv/99/ , detta bör ni göra snarast.

Byalaget heter Flicksäter fiber -----abonnemanget heter Flatrate ---- önskat porteringsdatum 1 dec ------- villkoren längst ner gäller inte oss vi betalar inga anslutningsavgifter.

Uppkopplingsavgift 0,45 Sverigesamtal fasta telefoner 0 och att ringa till mobiler kostar 99 öre minuten Kolla hemsidan FVFF.Se för vidare instruktioner som vi skickade för 14 dagar sen.

Behöver ni ha en extra TV-box kostar den 1495kr genom Quadracom. Hör av er till mig om ni vill köpa någon extra.

PS Ni med vattenanslutning får snart en faktura på 8000kr

Hösthälsning 2

dagiholmen@hotmail.se tel 44022

0 Comments

Posted on 2014 Nov 09 by Fredrik
Styrelseinformation

Quadracom har börjat installera utrustning i husen.

Först kommer deras folk och monterar centralenheten där ni önskar.
I centralenheten skall TV-boxen anslutas har ni 2 tv:ar bör ni ansluta båda med kabel .
Enligt uppgift kan det bli problem om man använder en trådlös lösning.

 

Vi rekommenderar att ni också ansluter en router (förslagsvis trådlös) direkt i centralenheten. Dator och telefoniboxen ansluts sedan till routern.
Det går att ansluta dator och telefonibox direkt i centralenheten men då missar man det extra skyddet som en router ger i form av en brandvägg.
Det fungerar  med er gamla router och dator men för att utnyttja bredbandets fulla kapacitet får inte apparaterna vara för gamla. Routern får ni köpa själva..

 

Telefonbox beställer ni samtidigt som ni porterar (flyttar) ert telefonnummer till Riksnet. Detta gör ni på www.riksnet.se/static/sv/99/     
Telefonen kommer inte att fungera förrän vi centralt släpper på den, förhoppningsvis till den 1 dec.
Utförlig instruktion om flytt av telefonnummer kommer senare på hemsidan www.fvff.se

 

Vi kommer att kalla till  möte i Ekebrolokalen där alla får hämta ut sin TV-box, usb-minne (även kallad sticka) samt skriva på anslutningsavtal för tv-anslutningen.
Usb-minnet är till för att kunna spela in tv-program och även pausa program i direktsändning.
Boxar och usb-minne ingår i priset. TV-boxen fungerar samma datum som telefonboxen.


Vi siktar på att vi skall vara anslutna den 1 december men vi rekommenderar inte att ni säger upp era abonnemang samma dag. De med erfarenhet säger att det kan krångla i  början. Ni får själva bedöma när ni vill säga upp era nuvarande abonnemang.


Quadracom skall ha betalt i förskott för sina tjänster så alla får var sin räkning på 1000 kr som skall betalas
under december månad. Den är för första kvartalet. December är avgiftsfri.
Räkningarna kommer att delas ut på samma gång som TV-boxen.


Hösthälsningar Dag tel 44022
 

0 Comments

Posted on 2014 Oct 12 by Fredrik
Ordförandebrev

Hej

Det är i stort sett färdiggrävt i hela området. Några mindre sträckor in till husen är kvar.

Kommunen har meddelat att de börjar gräva mot Forsane vecka 42, så vattnet blir inte klart i år.

Vad gäller fibern så är inte stamledningarna mot Forsane och Dernäs färdigblåsta, 47 blåsningar in i husen är kvar att göra. Det krånglar en del med blåsningen så ibland kommer de inte den dagen som vi tingat in, eller så kommer de senare än förväntat.

De första kunderna har fått fibern inkopplad. Datorkapaciteten var 96 m-bite hos första kunden, vilket är bra. Vår förhoppning är att det skall gå snabbt att ansluta era hus, men enligt uppgift från Brålandaföreningen kan ni räkna med att det krånglar en del i början.

Kan ni sprida informationen till era grannar som inte har mail?

Hösthälsning från ordf. Dag tel 44022

0 Comments

Posted on 2014 Oct 04 by Fredrik
Ordförandebrev

Hej
 
Det har inte hänt mycket sen sista ordförandebrevet, arbetet går med snigelfart. C och E områdena är färdiggrävda ( Årberg – Holmen ) och de har lagt 110mm stamledning till åövergången  mot Forsane.
Vattenfalls projektering är nu klar.
 
Nu är allt klart för att gräva sista delområdet väster om Östra Hästefjorden.När vattenfall presenterade sina planer var deras förhoppning att allt skulle vara färdigt 2013
 
Blåsarna kommer hit någon dag var tredje vecka och svetsarna har bara varit här vid ett tillfälle. Enligt EM- Power finns inga svetsare att tillgå under juni månad.
Styrelsen är missnöjda med att vi får så liten del av EM-Powers  svets och blåstid men vi är tydligen inte prioriterade. Vi misstänker att de har slutdatum med skadestånd på andra föreningar.
 
Ni kanske undrar varför vi inte förhandlat fram ett slutdatum, men vi kan inte styra vattenfall och som ni ser ovan hade det inte fungerat vad vi än skrivit när vattenfall är så försenade.
Själv trodde jag att Stenshultområdet skulle ha fiber inkopplat till vinter-OS men som tur är har jag varit väldigt försiktig med att nämna datum.
 
Styrelsens rekommendation är att inte säga upp några avtal förrän allt är klart.
 
Till sist en glad nyhet, torsdag den 12-6 tog kommunen beslut om att gräva fram vatten till Forsane.
Enligt Anders Dahlberg på kommunen skall det vara färdiggrävt sent i höst.
Vi hoppas att det blir så.
Styrelsen börjar arbetet omgående med att projektera för en tryckstegrings och mätarstation på Forsane.
 
Vi i styrelsen gör så gott vi kan för att skynda på alla. Vi känner av er frustration!
 
Ta vara på det fantastiska försommarvädret
 
Mvh Dag tel 44022
 
 
0 Comments

Posted on 2014 Jun 22 by Fredrik
Ordförandebrev

Hej. Det har inte hänt så mycket den sista tiden.

Andreas och hans mannar har grävt färdigt hälften av delområde 3. Kvar är norr om 173:an vid Torp - Forsebol. Det området kan vi inte gräva förrän vi får besked från kommunen.

Längs Frändeforsån mellan Bränneberg och Forsane där vår vattenstamledning går måste vi chansa och gräva mot Forsane trots att vi inte får något besked av kommunen. Beroende på att vi försöker hålla nere kostnaden för 2 stora borrningar och att kunna fiberansluta Forsaneområdet i vettig tid.

Andreas är inte färdig vid ett mindre område vid Gärdet heller ( syd Ekebro) .

Anna är nästan klar med projekteringen av det sista delområdet 4:an enligt uppgift. Andreas börjar gräva där snart. Vi har börjat mäta in sträckningarna av våra ledningar för Ledningskollen. Blåsarna har varit borta en tid på annat håll men börjar kundblåsa resten den 16 april i Stenshult - Anulvsbäcken områdena och samma datum svetsas den första fiberkabeln i Stenshultområdet.

Vi i styrelsen ligger på för att det skall gå snabbare. Vi har även lämnat in en skrivelse till kommunen för beslut. Se nedan.

Mvh Dag mail dagiholmen@hotmail.se

 

 

 

 

Föreningen Flicksäter Vatten har drygt 100 medlemmar och cirka 300 berörda kommuninvånare. Vid föreningens bildande i maj 2012 fick vi av kommunens tjänsteman Anders Dahlberg muntligt besked att vi skulle få ansluta vår vattenförening till det kommunala vattnet som skulle dras fram till Forsane.

Föreningen har nu stora problem med att vi inte kan ansluta till kommunens vatten. Forsane Samfällighetsförening har överklagat i flera rättsinstanser och förlorat i samtliga.

Nu söker de prövning i högsta rättsinstans.

Vi i vattenföreningen har redan investerat flera miljoner i att bygga ett vattenledningsnät för kommuninvånare i Frändefors (vi har dålig vattenkvalitet i området). Som det är nu kan vi inte gräva den sista kilometern av den grova stamledningen, då vi inte vet om vi skall ansluta till Forsane eller kommunens andrahandsalternativ vid Frändefors skola dit kommunen enligt uppgift kommer att dra en vattenanslutning vid förlorad rättsprövning.

Vi är även oroade över att våra ledningar får ligga i marken så länge utan att trycksättas med vatten, vilket kan vara skadligt för ledningarna.

Om kommunen mot förmodan skulle förlora i rätten har ni ändå vunnit mycket tid och har passerat både järnvägen och 45:an. Sträckan till skolan blir inte så mycket längre.

Kommunen har vunnit i alla rättsinstanser och alla är övertygade att kommunen vinner målet.

Ett tredje alternativ är att vi borrar efter eget vatten och bygger en vattenreningsanläggning. Vi vill ha kommunens vatten, men vi kan inte vänta hur länge som helst. Våra medlemmar väntar otåligt på att få ett högkvalitativt vatten!

I kommunens vision står att kommunen skall verka för fler attraktiva boenden i kommunen och att fler invånare skall vara nöjda med kommunens service och hur behov och förväntningar tillgodoses. Med hänvisning till detta yrkar Flicksäter Vatten ekonomisk förening att Samhällsbyggnadsnämnden tar beslut att starta grävningen av kommunalt vatten till Forsane omedelbart.

På uppdrag av styrelsen för Flicksäter Vatten ekonomisk förening, org.nr. 769625-1524 Frändefors 15 april 2014

Dag Nilsson, ordförande Holmen 166 462 96 Frändefors 0521-440 22 dagiholmen@hotmail.se

0 Comments

Posted on 2014 Apr 17 by Fredrik

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 Next >>